Columns

Het algemeen belang

Reginald Visser, Raadslid
“Het algemeen belang “, wat is dat eigenlijk? Het algemeen belang is een begrip dat gemakkelijk in politieke discussies wordt gebruikt, maar waar iedereen zo zijn of haar eigen invulling aan geeft.

Ik mis…

Carin Muileboom, Bode
Ik mis… Het fysieke werk voor de gemeenteraad. Alles is online. Geen raadsvergadering, presidium, inspreekuur of beeldvormende vergaderingen. En geen fysieke overleggen met de andere griffiecollega’s.

Op stap met Lars Ruiter

Lars Ruiter, Raadslid
Onze burgemeester heeft alle raadsleden uitgenodigd om een dagdeel met haar op stap te gaan. En de locatie? Dat is aan het raadslid zelf.

Laat het voorjaar maar komen…

Jan-Willem van der Klugt, Fractievoorzitter / raadslid
Een paar maanden geleden kregen mijn vrouw en ik een brief van onze gemeente. De envelop kondigde al aan dat het over zonnepanelen ging. In de brief werd uitgelegd dat zonnepanelen voor ons een goed idee waren.

Op stap met Petra Borst

Petra Borst-Koorn, Raadslid
Op woensdag 16 september, een prachtige herfstdag, hebben burgemeester Rian van Dam en ik de fiets gepakt. Aan mij de eer om haar iets over de omgeving van Nieuwe Niedorp te vertellen en te laten zien.

Schaatsplezier

Petra Borst-Koorn, Raadslid
In het weekend van 13 en 14 februari 2021 viel voor even die grauwe corona epidemie sluier van mij af. Wat een geweldig weekend!

Zelfreflectie

Dorien Sijbenga-den Outenaar, Fractievoorzitter / raadslid
Fantaserend over wat ik echt wil bereiken iets wat in de praktijk nog zou moeten blijken.

Op pad met Daan Pruimboom

Daan Pruimboom, Fractieondersteuner
Dit keer was het mijn beurt om de burgemeester de mooiste plekken van Hollands Kroon te laten zien. Op een winderige, druilerige maandagochtend ontmoetten we elkaar op het kerkplein in Hippolytushoef.