Ik mis…

Ik mis…

Ik mis …. Het fysieke werk voor de gemeenteraad. Alles is online.

Geen raadsvergadering, presidium, inspreekuur of beeldvormende vergaderingen. En geen fysieke overleggen met de andere griffiecollega’s.

Geen praatje met raads- of collegeleden, collega’s of mensen van het publiek. De vergaderingen gaan allemaal via Teams.

Nu even niet op tijd aanwezig zijn of de keuken in orde brengen. Ook niet de raadszaal klaarzetten met microfoons, kop en schotels, waterglazen, waterkannen, de naambordjes en koekjes.

Ook niet koffie- en theezetten voor de raadsleden en het publiek en een rondje koffie schenken. Moties en amendementen laten tekenen. De afwas weg werken en de raadszaal weer picobello in orde maken of er niets gebeurd is die avond. De keuken opruimen en schoon achterlaten. En ook niet napraten na de raadsvergadering met een (fris)drankje en een zoute knabbel.

Voor de nodige variatie werken de bodes altijd mee met de lintjesregen en de veteranendag. Voor nu ook verleden tijd. Dat zijn altijd leuke dagen met vrolijke en verraste mensen.

Ik hou nog even vol…. Nog even thuiswerken! We hebben er wat andere taken bijgekregen. Samen met Petra ben ik bezig met het organiseren van de jaarafsluiting. Ik heb de naam- en adressenlijsten gemaakt voor de cursus Politiek Actief. We hebben alle cursusboeken rondgebracht.

De kerstpresentjes hebben we rondgebracht. Hierdoor zagen we ook weer bijzondere plekjes in Hollands Kroon. En natuurlijk blijf ik kaartjes sturen, bloemetjes bestellen en laten bezorgen van Groningen tot Ridderkerk! Voor het lief en leed rondom de gemeenteraad. Maar ik hoop toch wel in het najaar weer fysieke vergaderingen te mogen faciliteren.


Carin Muileboom, Bode

Bekijk ook

Het algemeen belang

Reginald Visser, Raadslid
“Het algemeen belang “, wat is dat eigenlijk? Het algemeen belang is een begrip dat gemakkelijk in politieke discussies wordt gebruikt, maar waar iedereen zo zijn of haar eigen invulling aan geeft.

Op stap met Lars Ruiter

Lars Ruiter, Raadslid
Onze burgemeester heeft alle raadsleden uitgenodigd om een dagdeel met haar op stap te gaan. En de locatie? Dat is aan het raadslid zelf.