Laat het voorjaar maar komen…

Laat het voorjaar maar komen…

Een paar maanden geleden kregen mijn vrouw en ik een brief van onze gemeente. De envelop kondigde al aan dat het over zonnepanelen ging. In de brief werd uitgelegd dat zonnepanelen voor ons een goed idee waren. En helemaal nu, want dit was een gecombineerde inschrijving met extra lage prijzen, de installatie werd gedaan door een lokaal installatiebedrijf en als klap op de vuurpijl kregen we ook nog de BTW terug. Ja kijk, tegen zoveel positieve argumenten kan ik niet op. Dus ik besloot ons in te schrijven.

Dat inschrijven kan allemaal online tegenwoordig. Dat is echt in ‘een poep en een zucht’ geregeld. Vervolgens kwam er een jongeman bij ons thuis ‘de situatie opnemen’. Wat is je energieverbruik, welke dakvlakken heb je beschikbaar, liggen die een beetje gunstig op de zon? ‘En heeft u al een slimme meter, meneer Van der Klugt?’ Ik had geen flauw idee hoe slim mijn meter was, maar hij bleek in ieder geval slim genoeg om de stroom te meten die ik aan het stroomnet ging terugleveren. Vervolgens ging alles als een trein. We kregen een offerte, die ondertekende ik en vervolgens werd er een afspraak voor de uitvoering gemaakt.

En vandaag was het dan zover. Donderdag 14 januari 2021: de dag dat bij ons zonnepanelen werden geïnstalleerd. Ik had er hoge verwachtingen van. In alle vroegte arriveerde de mannen van het installatiebedrijf. Het was nog half donker, maar ze konden toch al een begin maken. En zodra het licht was het dak op om daar voorbereidingen te treffen. En ’s middags om 15.00 uur waren ze al klaar: het hele systeem aangelegd en aan elkaar gekoppeld. Het is prachtig! Ik ben echt een trots bezitter van een zonnepaneleninstallatie. Het ziet er heel mooi uit en het voelt heel goed dat wij ons stroomverbruik zelf opwekken. En met de bijgeleverd app kan ik altijd zien hoeveel stroom ik ‘zelf’ opwek. Ik moet nog wel een paar bomen snoeien (eigenlijk meer knotten), want zonnepanelen en schaduw is geen goede combinatie. Maar ik heb zelf een kettingzaag, dus dat red ik.

Laat het voorjaar nu maar aanbreken. Ik had toch al zin in het voorjaar (die donkere dagen zijn niks voor mij), maar nu helemaal!


Jan-Willem van der Klugt, Fractievoorzitter / raadslid

Bekijk ook

Het algemeen belang

Reginald Visser, Raadslid
“Het algemeen belang “, wat is dat eigenlijk? Het algemeen belang is een begrip dat gemakkelijk in politieke discussies wordt gebruikt, maar waar iedereen zo zijn of haar eigen invulling aan geeft.

Ik mis…

Carin Muileboom, Bode
Ik mis... Het fysieke werk voor de gemeenteraad. Alles is online. Geen raadsvergadering, presidium, inspreekuur of beeldvormende vergaderingen. En geen fysieke overleggen met de andere griffiecollega’s.