Schaatsplezier

Schaatsplezier

In het weekend van 13 en 14 februari 2021 viel voor even die grauwe corona epidemie sluier van mij af. Wat een geweldig weekend! En wat snakte vele mensen met mij naar zo’n moment. Het begon het weekend daarvoor al, toen ik tegen mijn man zei: ‘Gelukkig ligt de Rijd nog open met al die sneeuw’. En toen de hele week het vriezende weer doorzette, wordt het toch wat onrustig in huize Borst. De schaatskriebels begonnen.

Donderdagmorgen liep ik een rondje met een vriendin. Wij zagen de ijsmeesters van de vereniging IJs- en volksvermaak al aan de rand van de Rijd in Nieuwe Niedorp staan. Op de steiger naast hen lag een boor. ‘En?’ Vroeg ik, wanneer kunnen we het ijs op? Het antwoord was dit weekend. O, wat voelde ik mij blij!

Zaterdagmorgen na het ontbijtje en de krant, de zolder op. Schaatsen eraf en even met de duimnagel over de ijzers, ja die zijn nog scherp. En toen moest het gebeuren. Een flinke tas mee om op te zitten, want aan de kant van het water ligt toch sneeuw en met een natte kont is het niet lekker schaatsen. En daar gingen wij. Heerlijk!

Wat een feest op de Rijd, heerlijke baan uitgezet door de ijsvereniging en ook het kanaal lag dicht. Dus ook daar kon geschaatst worden. Maar het centrum blijft toch de Rijd. Daar verzamelt jong en oud zich met een chocomelk to-go in de hand bij het ijsclubgebouw. En het allerbelangrijkste, coronaproef! Met zoveel ruimte op het ijs was het eenvoudig om de 1½ meter aan te houden en was iedereen blij om de dorpsgenoten weer veilig te spreken.

Doe mij maar meer van deze weekenden!


Petra Borst-Koorn, Raadslid

Bekijk ook

Het algemeen belang

Reginald Visser, Raadslid
“Het algemeen belang “, wat is dat eigenlijk? Het algemeen belang is een begrip dat gemakkelijk in politieke discussies wordt gebruikt, maar waar iedereen zo zijn of haar eigen invulling aan geeft.

Ik mis…

Carin Muileboom, Bode
Ik mis... Het fysieke werk voor de gemeenteraad. Alles is online. Geen raadsvergadering, presidium, inspreekuur of beeldvormende vergaderingen. En geen fysieke overleggen met de andere griffiecollega’s.