Columns van raadsleden

Jip-en-janneketaal

Suzanne Bakker
  • Raadscommunicatieadviseur

Sinds september 2019 zit ik in deze politieke wereld. Hiervoor was ik kapster, maar ik heb mij laten omscholen. Voordat ik in deze wereld terecht kwam hield ik mij nooit bezig met politiek. Ook thuis werd bij ons niet fanatiek de politiek gevolgd. Dit maakt dat ik dicht bij de inwoners sta.

Het algemeen belang

Reginald Visser
  • Raadslid

“Het algemeen belang “, wat is dat eigenlijk?

Het algemeen belang is een begrip dat gemakkelijk in politieke discussies wordt gebruikt, maar waar iedereen zo zijn of haar eigen invulling aan geeft. Het algemeen belang duidt op datgene dat voor het welzijn van de bevolking in het algemeen nuttig, gewenst of nodig is.

Schaatsplezier

In het weekend van 13 en 14 februari 2021 viel voor even die grauwe corona epidemie sluier van mij af. Wat een geweldig weekend! En wat snakte vele mensen met mij naar zo’n moment. Het begon het weekend daarvoor al, toen ik tegen mijn man zei: ‘Gelukkig ligt de Rijd nog open met al die sneeuw’.

De nieuwjaarsreceptie

Al 25 jaar heeft onze straat een nieuwjaarsreceptie.
Ieder jaar bij een ander in huis.
Hapje, drankje, elkaar een goed nieuwjaar wensen.
De penningmeester vraagt om € 5,-- voor de “straatkas” voor attenties bij feest en verdriet.

Op pad met Maarten Versluis

Superleuk om eens 2 uur met de burgemeester op te trekken!

Op maandag 12 oktober ontmoetten wij elkaar bij mij thuis aan de Korte Quarantaineweg 1 in Westerland. Een plek die in deze tijd van corona en afzondering natuurlijk tot de verbeelding spreekt. Hier gingen zeelieden in quarantaine met onbekende ziekteverschijnselen die voor bepaalde tijd uit steden als Hoorn, Enkhuizen en Amsterdam geweerd moesten worden. Voor de zekerheid!

Wonen

Sylvia Buczynski
  • Raadslid
  • fractievoorzitter

Een prettig leven heeft heel veel te maken met hoe je woont. Een fatsoenlijk dak boven je hoofd, een fijn thuis in een omgeving waar je een bestaan kunt opbouwen.

Net als de meeste inwoners vind ik het heerlijk om in een van de dorpen in Hollands Kroon te wonen.