Columns van raadsleden

Jip-en-janneketaal

Suzanne Bakker
  • Raadscommunicatieadviseur

Sinds september 2019 zit ik in deze politieke wereld. Hiervoor was ik kapster, maar ik heb mij laten omscholen. Voordat ik in deze wereld terecht kwam hield ik mij nooit bezig met politiek. Ook thuis werd bij ons niet fanatiek de politiek gevolgd. Dit maakt dat ik dicht bij de inwoners sta.

Het algemeen belang

Reginals Visser staat tegen een tafel aangeleund.
  • Raadslid

“Het algemeen belang “, wat is dat eigenlijk?

Het algemeen belang is een begrip dat gemakkelijk in politieke discussies wordt gebruikt, maar waar iedereen zo zijn of haar eigen invulling aan geeft. Het algemeen belang duidt op datgene dat voor het welzijn van de bevolking in het algemeen nuttig, gewenst of nodig is.

Ommetje

Marjon staat bij een tafel
  • Raadslid
  • fractievoorzitter

In deze tijd van thuiswerken en veel thuis zijn, is het een goede gewoonte om elke dag even een rondje te lopen. Nu deed ik dat ook al voor corona. Met een hond als huisdier moet je wel. Maar in deze tijd ben ik mij bewuster van een stukje lopen en ik voel mij er fitter door.

Schaatsplezier

In het weekend van 13 en 14 februari 2021 viel voor even die grauwe corona epidemie sluier van mij af. Wat een geweldig weekend! En wat snakte vele mensen met mij naar zo’n moment. Het begon het weekend daarvoor al, toen ik tegen mijn man zei: ‘Gelukkig ligt de Rijd nog open met al die sneeuw’.