In gesprek

Raadscafé

Wat is het raadscafé?
Het raadscafé is een mogelijkheid voor inwoners, bedrijven of instanties (hierna: inwoner) om met raadsleden in gesprek te gaan. Dit kan gaan over een onderwerp wat staat op de agenda, maar dat hoeft niet.

Hoe werkt het?
Op donderdag, een week voor de raadsvergadering, is het raadscafé. Een groepje raadsleden gaat in gesprek met de inwoner over het onderwerp waarover hij of zij wil praten. Na een tijdje worden de raadsleden gewisseld, zodat de inwoner ook de andere raadsleden kan spreken. Inwoners hoeven dus niet voor een grote groep te staan om hun verhaal te vertellen.

Naast dat inwoners zich kunnen aanmelden, kan het zijn dat de griffier namens de gemeenteraad verenigingen, bedrijven of instanties uitnodigt om mee in gesprek te gaan. 

Locatie
De gemeenteraad wil meer naar de inwoners toe gaan. Daarom wordt het raadscafé elke keer op een andere locatie binnen de gemeente georganiseerd. Kijk voor de eerstvolgende locatie in de kalender.

Aanmelden
Wilt u in gesprek met de raad tijdens het raadscafé? Meld u aan via onderstaand formulier. Heeft u vragen? Mail deze naar griffie@hollandskroon.nl.