Nieuws

๐—”๐—บ๐—ฏ๐—ถ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐˜€, ๐—ด๐—ฟ๐—ผ๐˜๐—ฒ ๐—ผ๐—ฝ๐—ด๐—ฎ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ณ๐—ถ๐—ป๐—ฎ๐—ป๐—ฐ๐—ถ๐—ฒ๐—ฒ๐—น ๐—ผ๐—ป๐˜‡๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ ๐˜๐—ผ๐—ฒ๐—ธ๐—ผ๐—บ๐˜€๐˜ ๐—ถ๐—ป ๐—›๐—ผ๐—น๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐˜€ ๐—ž๐—ฟ๐—ผ๐—ผ๐—ป

Kadernota

Donderdagavond 13 juli was een volle avond voor de gemeenteraad. Op de agenda stonden de jaarrekening 2022, de kadernota 2024 en de eerste bestuursrapportage 2023. De cijfers geven financieel een minder positief beeld.

Ruim 200 extra woningen in Winkel, gemeenteraad stemt unaniem in met bestemmingsplan 'Dahliapark'

Raad

Het is belangrijk dat er woningen worden gebouwd want de vraag daarnaar is groot. Dat is het geluidย dat vooral te horen was tijdens de raadsvergadering donderdagavond. De gemeenteraad heeft daarom ingestemd met het bestemmingsplan voor het woningbouwplan Dahliapark in Winkel.

Gemeenteraad Hollands Kroon geeft opdracht om te kijken naar mogelijkheden permanente fietsverbinding tussen Julianadorp en Breezand

MFA

Geen pontje, maar een permanente fietsverbinding tussen Julianadorp en Breezand. Dat is de wens van heel veel inwoners van deze dorpen. Op 5 juli 2022 is deze wens door een initiatiefneemster besproken met de raadsleden tijdens de ideeรซnmarkt.

Boerenprotest

Boerenprotest

Donderdag 30 juniย kwamen agrariรซrs uit de weide omtrek om te protesteren tegen de stikstof beleid van de landelijke overheid. Voorzitter van de raad en burgemeester Rian van Dam bedankte alle aanwezigen en gaf aan dat het gesprek al in de maak is.