Nieuws

Gemeenteraad Hollands Kroon verdeeld over bestemmingsplan deelgebied B1 in Middenmeer, meerderheid stemt voor

Afgelopen dinsdagavond heeft de gemeenteraad lang gesproken over het bestemmingsplan deelgebied B1. Dit plan maakt het mogelijk om datacenters te vestigen op een stuk grond aan de westzijde van de A7 in Middenmeer. Tijdens de vergadering kreeg de raad uitgebreid de tijd om te spreken.

Gemeenteraad Hollands Kroon zet donderdag 18 maart tijdens de raadsvergadering zwaar middel in rondom datacenters

Iemand typt iets op een laptop

De datacenters in de Wieringermeer, er is veel over gezegd en geschreven. Maar wat klopt hiervan en wat niet? De fracties van Senioren Hollands Kroon, CDA en VVD hebben daarom voorgesteld om donderdagavond tijdens de raadsvergadering een interpellatiedebat in te lassen.

Gemeenteraad Hollands Kroon akkoord met voorstellen kadernota's gemeenschappelijk regelingen

Foto van het MFA in Anna Paulowna

Hollands Kroon werkt met veel andere gemeenten samen. Dat doen we in zogenoemde ‘gemeenschappelijke regelingen’ (GR). Om de taken van die regeling uit te voeren, worden aparte organisaties opgericht. De gemeenten zorgen voor het geld. En de organisaties voeren daarvoor de afgesproken taken uit.