Sonja Mulderij

Sonja Mulderij
  • Raadslid/fractievoorzitter

Waar voel en kom je thuis? Dat is voor mij Wieringen!

Geboren en getogen in de Zaanstreek, maar ‘al’ 21 jaar woon ik in Hippolytushoef.  Samen met mijn dochter Sanne (2000) en zoon Bram (2005).

Zij zijn het allerbelangrijkste in mijn leven. Ik kan enorm genieten van de tijd die wij samen doorbrengen. Vol trots sta ik langs de zijlijn bij de voetbal van mijn dochter of op de tribune bij de basketbal van mijn zoon.

In mijn vrije tijd lees ik graag, houd ik erg van wandelen en sport ik. Hardlopen is favoriet. Er is niets fijner dan na een drukke werkdag even een rondje langs het Wad te lopen en te beseffen hoe mooi het hier is!

Zo lang als ik mij kan herinneren vind ik mensen, samenlevingen en de vraagstukken daarbinnen interessant. Niet alleen kijken naar het nu, maar ook naar het verleden en de lessen die wij daaruit kunnen halen. Mijn opleiding tot docent geschiedenis en maatschappijleer komt dus niet uit de lucht vallen. Het is een hele bewuste keuze geweest. Mede door die bewuste keuze en de persoon wie ik ben, zorgt ervoor dat ik al een kwart eeuw met heel veel plezier, passie en grote betrokkenheid voor de klas sta.

Ik ben een dag minder gaan werken in het onderwijs om mij goed te kunnen richten op het raadswerk.

Al jaren ben ik voor mijn werk bezig met ‘de politiek’, maar de laatste jaren ben ik bewuster en actiever bezig met wat er in deze gemeente leeft en speelt. Dit komt ook doordat mijn kinderen groter worden, zij willen heel graag op Wieringen blijven, maar dan komen er toch wel grote vraagstukken op tafel.

Het is dan een mooie uitdaging om het raadswerk voor de laatste maanden voor de verkiezingen in maart 2022 op mij te nemen.

Download foto’s