Marjon staat bij een tafel
  • Raadslid
  • fractievoorzitter

Ommetje

In deze tijd van thuiswerken en veel thuis zijn, is het een goede gewoonte om elke dag even een rondje te lopen. Nu deed ik dat ook al voor corona. Met een hond als huisdier moet je wel. Maar in deze tijd ben ik mij bewuster van een stukje lopen en ik voel mij er fitter door.

Iedereen in mijn gezin neemt tegenwoordig het ommetje serieus. De één tussen de lessen door. De ander omdat het moet voor gym en weer een ander om zijn hoofd erbij te kunnen houden in de volgende Teams vergadering. Maar ook na een drukke dag is het heerlijk om even je hoofd leeg te wandelen.

Ondertussen maakt onze hond heel wat rondjes. Zij is af en toe niet zo heel enthousiast meer… Met 5 mensen in huis die denken gezellig een rondje met het hondje te lopen is soms wat te veel voor haar. Zeker wanneer de één net terug is en de ander 5 minuten later denkt ik doe even een rondje in mijn tussenuur. 

De ommetjes brengen ons op leuke plekken. Elke keer hetzelfde rondje is niet zo leuk.  Als we wat meer tijd hebben dan zoeken we een leuk rondje van het wandelnetwerk. Het leukste vind ik het om de routes in de omgeving te doen. De routes laat je lopen op plekjes waar je anders niet zo snel komt. Zo zijn de mooiste plekjes vaak heel dichtbij.

En straks als weer alles gewoon is, dan houden we de wandelingen er zeker in. Niet alleen door de hond maar gewoon omdat het zo goed is om elke dag even buiten in beweging te zijn.

Marjon Tolhuis
Raadslid ChristenUnie Hollands Kroon