Op stap met Henk Koomen

Er was een oproep aan de raadsleden gedaan om eens op een andere manier dan vergaderingen met de burgemeester kennis te maken. Ik had mij hiervoor opgegeven en 3 september was de dag. Voor dit bezoek had ik 3 bedrijven gevraagd of zij het leuk zouden vinden als ik samen met burgemeester Rian van Dam lang zou komen. En……. Dat werd zeer op prijs gesteld.

Het was prachtig weer, dus we hadden alles mee om er een mooie ochtend van te maken. De ochtend begon met een gezellige ontvangst. In ons nieuwe appartementencomplex in Nieuwe Niedorp werden we door de Vereniging van Eigenaren ontvangen met koffie. Na een korte uitleg over het ontstaan van het appartementencomplex en een wandeling langs de appartementen, was het tijd voor het eerste bedrijf bezoek.                 

We gingen naar de jachthaven ‘De Rijd’ in Nieuwe Niedorp. Hier staan 84 recreatiewoningen. Wij zijn door het bestuur met koffie en koek ontvangen. We kregen uitleg over het ontstaan van ‘De Rijd’. Na deze uitleg was het tijd om een wandeling te maken over het park en langs de haven. Het park lag er schitterend bij. Alles was netjes bijgewerkt. In de jachthaven zijn 65 aanlegplaatsen voor grote en kleine boten. Voor de bezoekers is er een keurige douche en toiletvoorziening is. De burgemeester sprak de complimenten uit aan het bestuur voor het mooie park en de prettige ontvangst. Daarna was het tijd voor ons volgende bezoek.                                                                                                                                                                 

Henk Koomen

                                               

We gingen naar aannemingsbedrijf De Jong in ‘t Veld. Daar werden we door directeur Maarten de Jong ontvangen. Maarten en zijn broer hebben enkele jaren geleden het bedrijf van vader Hans de Jong overgenomen. Het bedrijf is nu verdergegaan onder de naam Gevelconcept en levert nu complete gevels aan onder andere grote bouwbedrijven, woningbouwverenigingen en diverse grote projecten. Het bedrijf heeft nog een kozijnen fabriek in Noord-Scharwoude en een Prefab bedrijf in Schagen en geeft werk aan ongeveer 50 werknemers. We hebben met Maarten een leuk gesprek gehad en na een hartelijk dank voor de ontvangst was het tijd voor ons derde bezoek.                                                                                                                                                                                              

Het derde verassingsbezoek was golfbaan het Regthuys in Winkel. Daar werden wij door de directie en eigenaar van de golfbaan ontvangen. Zij vertelden dat de golfbaan 16 jaar geleden is ontstaan en 65 hectare groot is. De golfbaan heeft het meest aantal leden in de Noordkop. Zij hebben een paar keer de prijs gekregen voor de meest klantvriendelijke golfbaan. Verder kregen wij uitleg over de toekomstplannen. Daarna gingen wij met een Buggy (een golfkarretje) de baan op. Tijdens het rijden gaf de eigenaar van de baan nog uitleg over eventueel nog te realiseren locaties. Het hoogste punt waar we stonden was 14 meter. Daarna met z’n allen weer terug naar de receptie. De directie werd heel hartelijk bedankt voor de ontvangst.                                            

                       

Ik heb de bezoeken met Rian als heel prettig ervaren. En vond het heel leuk om elkaar op zo’n informele manier beter te leren kennen. Ik weet zeker dat de bedrijven het bezoek van de burgemeester erg hebben gewaardeerd. Zeker voor herhaling vatbaar.

Henk Koomen
Raadslid Senioren Hollands Kroon